​”Kopimaskinen” fejrer 25 år på scenen med barndomsidolerne​

Peter var både benovet og lidt genert, da Aabenraa Statsskole tidligt i 1979 bad ham om at komme og give et par numre til gymnasiets forårsfest. Honoraret var alle de sodavand han gad drikke. Peter var knap 13 år gammel. Han var endnu mere benovet, da han et par år senere vandt den lokale ombæring af SE&HØRs årligt tilbagevendende, omrejsende Amatør Grandprix. Peter var tæt på 15, forelsket til op over begge ører i hans første rigtige kæreste nogensinde og drømte om at blive en rigtig rockstjerne, når han blev stor. Og så var han på forsiden af SE&HØR, selvom han blev slået på målstregen af en smækker country og westernpige!

Den næste forside kom i 1995. Her blev Kopiernes debut på Skanderborg festivalen rost til skyerne i BT, søndagen efter koncerten fredag aften i et propfyldt RytmeHans-telt. Selvom successen syntes hjemme, var der ingen i det lille kapel, der havde forestillet sig, at Kopierne en skønne dag ville kunne fejre et 25 års jubilæum. Næsten lige som at kunne fejre en slags ”sølvbryllup” med de fascinerende barndomsidoler fra Gasolin’. Og Peter ”Kopi” selv forstår det ikke. Men han er taknemmelig. Både over den ”arv” Gasolin’ efterlod, da de stoppede i 1978, glæden ved at spille Larsens sange og – ikke mindst – de mange publikummers ihærdige opbakning ved de knap 2.000 koncerter, Kopierne har spillet siden 1993.

25 år med Kopimaskinen

Peter & De Andre Kopier har siden ”kopimaskinens” debut på et lille værtshus i Haderslev i februar 1993 med største glæde, respekt og kærlighed holdt minderne fra især 70’erne i live. Og som kuratorer for deres egen barn- og ungdoms musik vil de også i deres 25. jubilæumsår gøre alt for at levere så gode koncerter, at de også i fremtiden vil være at finde på mange af landets festivaler, byfester og spillesteder – og de glæder sig allerede!

Peter har ikke siden teenageårene deltaget i nogen form for sangkonkurrencer – publikums begejstrede og rosende kommentarer har for længst forseglet Peters stemme og attitude som en noget nær blasfemisk god imitation af Kim Larsen. Helt uden for konkurrence! Både stemme og historierne fra scenerne, får gang på gang publikum til at gætte på et nært slægtskab mellem hr. Larsen og Peter. Men de er altså kun musikalsk beslægtede; og det mest på grund af Peters næsten livslange kærlighed til musikken. Sætlisterne er gennem de senere år blevet udvidet med en god og kærkommen del af Larsens egne sange, og Kopierne leverer også ”unplugged” koncerter med de ældste solosange fra Nationalskjaldens store

bagkatalog.

Hotel Postgaarden Mariager

CVR: 40421742

Torvet 6

9550 Mariager

Telefon.: 98 54 10 12

E-mail: mail@hotelpostgaardenmariager.dk

Online booking - klik her